C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS FREEBIES
Review movie : Time Slip Dr Jin
Monday, 16 September 2013 • 00:03 • 0 BURUNG MERPATI


Harini sya nak kongsi satu K Drama review yang bertajuk Time Slip Dr Jin. hahahaha.. Sya tahu pasti ramai yang dah tengok cerita ini sam ada dalam internet atau dalam tv kan? Sya sebenarnya dah lama dengar tentang cerita ini. Tapi tak tengok2 lagi. hehehe.. so, starting semalam sya dah tengok dah. ^^ setakat ni baru sampai episod 5. ^^ Setakat ni, cerita ni memang best la. and sya mula rasa Song Seung Hun nampak hensem sangat. hahahaha.. COOL!! Jom tengok sinopsis cerita ni.

Jin Hyuk (Song Seung Hun) adalah seorang pakar bedah otak genius dengan sikap yang sejuk dan teruk dalam interaksi dengan orang lain kerana usaha peribadinya kesempurnaan. Melalui kuasa misteri, Jin Hyuk mendapati dirinya dihantar kembali ke tahun 1860 (Tempoh Dinasti Joseon). Dia mula merawat orang di sana, tetapi kekurangan alat-alat yang diperlukan dan pengetahuan perubatan asas tempoh yang memaksa beliau untuk mencari cara-cara baru untuk membantu mereka yang sakit. Melalui proses yang mencabar ini, Jin Hyuk akhirnya menjadi seorang doktor yang tulen.

A 21st century doctor who finds himself trapped in the Joseon era following a tragic accident that puts his girlfriend, Yoo Mi-na, into a coma. After he came to Joseon, Jin met Hong Young-rae, a noblewoman who was an incarnation of his girlfriend.
Hong Young-rae came from a noble family and she is a kindhearted woman who dreams of becoming a doctor after she meets Jin when he saves her rebel brother.
A nobleman who becomes Jin's trusted friend. He is the future Heungseon Daewongun (Great Prince Regent, Father of King Gojong).
The illegitimate son of Minister Kim and his concubine, he is a military officer who is in love with Hong Young-rae, the sister of his friend Young-hwi.
A mysterious gisaeng. She fell in love with Jin when he saved her as child in the modern era, revealing that she is a time traveler herself. She is the girl with the Rubix Cube.
Young-rae's older brother and best friend to Kim Kyung-tak, he is an idealistic nobleman who leads the rebels. He later works with Ha-eung.
  • No Eul - Yeon-shim, a gisaeng with Choon-hong
  • Kim Eung-soo - Minister Kim Byung-hee, nobleman and head of the powerful Andong Kim clan
  • Kim Hye-ok - Young-rae's mother
  • Kim Il-woo - Yoo Hong-pil
  • Jung Eun-pyo - Heo Gwang, a Joseon doctor
  • Lee Seung-joon - Kwon Ik-joo
  • Lee Won-jong - Joo Pal, a local gangster
  • Kim Kwang-sik - Kkae Bok
  • Kim Myung-soo - Kim Dae-gyun, Kim Byung-hee's legitimate son and heir
  • Kim Byung-choon
  • Jang Young-nam as noblewoman Jo (guest appearance, ep 7-8)


BINTANG YANG DIBERI :

Labels: ,



0 Comments:

Post a Comment

Thank you sebab baca. Tinggalkan jejak anda di cbox saya selepas anda follow saya. ^^



PASTFUTURE
Crazy Fan;



HAI. ASSALAMUALAIKUM. Simple girl that known as Nasya Ahmad.Be a runningman's fan since 2011.Love the show.Also kpop lover. Follow me if you love to become crazy like me.

Be My Crazy Partner



OFFICIAL STICKER


BLOG ARCHIVE;


  • Special Giveaway untuk Hari Malaysia
  • Buat masalah lagi !
  • Pulut + Ikan pekasam + air asam
  • Surprise ME!!
  • Mencari partner giveaway besar besaran.
  • Lisa Surihani datang ........
  • Cara Kami sambut Merdeka
  • R4BIA buat saudara islam di Mesir
  • Konfik di Mesir dan Presiden Mursi
  • Aku dan KPOP ( I )

  • Credits more;

    Edit :N.Afiqah
    Re-Edit :Nasya
    Basecode :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome