C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS FREEBIES
Cara Kami sambut Merdeka
Monday, 26 August 2013 • 07:13 • 2 BURUNG MERPATI
apa khabar semua..!! maaf la buat semua follower and readers yang setia menunggu cerita dari NF... NF nak update macam macam, tapi tak terluah semua nya... sebab malas pun ada.. hahhaha... okay2... NF nak kongsi beberapa cerita kat satu entry boleh?? tak tahu la bagi korang, panjang ke tak kan.. hahha.. okay.. mungkin ada di antara korang yang tak tahu lagi, sekarag ni NF sedang menjalani praktikal di Hospital Kajang.. kalau Fatin Liyana blogger famous adalah bakal doktor, ni dia, Fatin Nasyabillah adalah bakal engineer merangkap doktor.. hehehe.. doktor apa yang ada title doktor dan engineer??? Doktor mesin la deyy.. hahah.. tak faham lagi?? okay okay.. NF adalah pelajar bioperubatan ataupun dikenali sebagai Medical engineering.. haa.. nampak tak ayat tu? Medical dan engineer.. see.. I told you.. NF tak tipu kan?? hahhaa..
mesti korang fikir, apa yang NF buat sebagai pelajar jurusan ni dekat hospital.. so, apa kata korang tengok picture picture yang NF sempat tangkap sambil buat kerja.. ^^

ada time NF kena buat servis untuk tengok condition alatan perubatan hospital okay atau tak
macam dalam gambar bawah ini.




ada time NF kena bersihkan alatan ni untuk digunakan oleh kakitangan hospital.. korang ingat nurse, doktor and jurumakmal boleh ke bersihkan ? bukan sebarang orang cik adik ooii.. contohnya, macam dalam gambar bawah ni, ada cara tertentu nak bersihkan microscope ni. sekali buat silap, rosak .. fuhh. mahal . paling tinggi harga mesin yang NF pernah tengok adalah 
RM65 000++ . ada yang kecil je komponen, tapi nak cari spare part dia, mahal. jangan terkejut kalau korang kerja sini, korang tengok untuk komponen kecil RM300+ ..



nak baiki barang, kena la test.macam mesin dekat bawah ni, adalah Pulse Oximeter ( untuk bayi/kanak kanak) .. nampak tak degupan jantung NF tinggi. hehhe.. ada la sebab tertentu. hahaha.. tak semestinya semua mesin test dekat badan sendiri. Gila apa.. hahhaa. Lepas NF uji guna mesin tester, NF kena uji dengan melihat keberkesanan mesin ni, boleh guna ke tak. bacaan betul ke tak.. just certain certain mesin je NF boleh test kat badan NF sendiri. kalau suruh test cardiac monitor dekat badan NF memang NF tak terima la.. bahaya la macam tu. amboii..






semasa NF duk sibuk round round buat servis dekat jabatan, NF perasan , Hospital Kajang ni duk sibuk dengan hias untuk Minggu Kemerdekaan.. tak percaya, tengok ni,


yang dekat atas dan bawahni, adalah gambar di jabatan fisioterapi. 


yang di bawah ni pulak, adalah gambar di unit rawatan rapi bayi.. comel kan.. ^^


open house dekat sini setakat ni dah dua kali dah NF dapat makan free.. hehhee.. minggu lepas makan open house untuk kakitangan radicare.. NF la salah seorang nya.. hari ni pula, open house anjuran pihak hospital untuk seluruh kakitangan di Hospital Kajang.. sedapp .. first time NF makan daging kambing golek.. sedap sangat. isi dia lembut.. perghh.. orang kata, kalau darah tinggi makan kambing sebenarnya elok.. kalau yang tekanan darah rendah macam mana pulak ye?? lebih elok ke? tapi lepas makan ni, NF rasa pening sikit. hahhaha.. 

so, apa macam? panjang berjela tak post NF hari ni?? lengkap NF compile kan selama 2 mingg punya moments paling best.. hahhaa... anyway, lupa nak bagitahu, 
minggu lepas, hari sabtu, totally buat NF rasa penat 100%. bayangkan dari bukit langat ke taman seri nanding di Batu 9, NF ambil masa kebiasaanya 30 mins, tapi kali ni, hampir 2 jam.. fuh.. sebab apa? sebab jammed teruk gilerr.. on the way nak balik ke kajang dari ampang pun NF tengok jalan sesak.. apa nak buat, ramai orang buat open house .. hehhe..

ok lar. sampai sini je NF nak post.. penat la pulak tangan asyik menaip. hahahaha.. okay guys.. 
ASSALAMUALAIKUM.. ^^ 

Labels:



2 Comments:

Blogger cart kartika said...

great dear.. goodluck :)

26 August 2013 at 08:44  
Blogger ♬ bunga sakura ♬ said...

Thank you dear.. ^^

29 August 2013 at 05:10  

Post a Comment

Thank you sebab baca. Tinggalkan jejak anda di cbox saya selepas anda follow saya. ^^



PASTFUTURE
Crazy Fan;



HAI. ASSALAMUALAIKUM. Simple girl that known as Nasya Ahmad.Be a runningman's fan since 2011.Love the show.Also kpop lover. Follow me if you love to become crazy like me.

Be My Crazy Partner



OFFICIAL STICKER


BLOG ARCHIVE;


  • R4BIA buat saudara islam di Mesir
  • Konfik di Mesir dan Presiden Mursi
  • Aku dan KPOP ( I )
  • Permata comel yang hilang
  • BYE JULY
  • Cara kira berat blog
  • New look .
  • Design and menjadi. !
  • Bayi sebesar 2cm hidup. Masyaallah
  • Esok nak Latihan Industri

  • Credits more;

    Edit :N.Afiqah
    Re-Edit :Nasya
    Basecode :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome