C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS FREEBIES
Tips untuk tingkatkan kelajuan broadband.
Thursday, 14 June 2012 • 02:12 • 0 BURUNG MERPATI


Hai .. semalam (actually awal pagi tadi around 3 am) hahah., sya memang suke tdo lambat sejak kebelakangan ni. so, sya pun try la nak cari tutorial untuk blog sya ni.. then terjumpa la satu tips ni.. haha. sya pun try. memang simple je tips n taw.. sya amik dari Abg deeyaudeen.. ok.., sya ajar k. simple n senang je.

1) Kena la pasang broadband dulu.. kena on kan n connect kan dengan laptop atau komputer kite.. 
2)Korang kena la cari IP address untuk lappy/ komp korang. Macam mana nak cari..?? senang je.. korang KLIK SINI dlu.. 
3) Okay.., sekarang korang TEKAN ni..
4) Ingat taw IP adrress korang..
5) Lepas tu.., bukak Notepad korang.., biasanye nye ada dekat START button. lepas tu., Copy and Paste ayat bawah ni dekat Notepad korang...

       c:\windows\system32\ping IP ANDA -t

6) and then masukkan IP address korang tu..

Cara Menulis :  c:\windows\system32\ping [jarak] IP ANDA [jarak] -t

7) save as file tu dengan tulis PING.BAT
8)lepas tu Klik pada ping.bat di Desktop korang dan satu window Command Prompt secara automatik akan keluar. Biarkan Command Prompt ini berjalan sepanjang proses korang online. 
9)Kalo korang terkeluar daripada Connection,  kena ulang semula Langkah 2 di atas.KLIK SINI

okay..??  kalo menjadi., minta tolong donate sikit dekat sya ok.?? and follow blog sya untuk apa2 info ^^
kalau nak hadiah.., join la contest sya DI SINI


0 Comments:

Post a Comment

Thank you sebab baca. Tinggalkan jejak anda di cbox saya selepas anda follow saya. ^^



PASTFUTURE
Crazy Fan;



HAI. ASSALAMUALAIKUM. Simple girl that known as Nasya Ahmad.Be a runningman's fan since 2011.Love the show.Also kpop lover. Follow me if you love to become crazy like me.

Be My Crazy Partner



OFFICIAL STICKER


BLOG ARCHIVE;


  • Blog baru edit
  • Segmen :Mari Berhijab
  • KAHWIN
  • Pemenang Tips For Something
  • CONTEST APAKAH? : TEKA DUIT TABUNG
  • Vintage?
  • Exclusive Giveaway By Cik Bunny
  • Random Giveaway By Cik Fie
  • 1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli
  • GA dari akmarwati.com

  • Credits more;

    Edit :N.Afiqah
    Re-Edit :Nasya
    Basecode :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome